Crutchlow o 2016. sa LCR Hondom

Cal Crutchlow nastavlja razgovore sa LCR Hondom oko 2016 MotoGP ugovora.

Englezov prelazak na LCR je njegov treći MotoGP proizvođač u isto toliko sezona, ali su mu bile potrebne samo tri trke da postane jedini satelitski vozač koji je bio na postolju ove godine.

Tri uzastopna neuspeha i ne osvajanje bodova su uticala da pokvari svoju poziciju (osma) u šampionatu, ali Crutchlowov tempo više nego opravdava novi ugovor, iako su se pojavile sumnje u pogledu finansijskog stanja LCR-a, u svetlu pravnih problema za sponzora CWM.

„To je ono doba godine. Spekulacije su najvišem nivou. Ali, moj plan je uvek bio da vozim za Hondu“, rekao je Crutchlow u Brnu, u četvrtak. „Kada sam došao u Luciov tim, to je bilo više od dolaska na samo godinu dana. Dakle, mi ćemo i dalje da razgovaramo o tome, i možda u skorije vreme budemo imali neku objavu o mojoj budućnosti.“

Crutchlow je 2012. osvojio svoje prvo MotoGP postolje u Brnu, dok je naredne godine zauzeo i startovao sa pole pozicije. Njegovo vreme od 1m 55.527s je i dalje, zvanično, najbolji krug trke.

„U Brnu se prema meni ophode zaista sjajno. Imao sam neke sjajne trke ovde, uključujući i prvo postolje. Nadam se da  možemo da budemo bolji nego prošle godine, kada sam odvozao samo jedan krug! Brno definitivno odgovora mom stilu vožnje, sa bržim uglovima u odnosu na Indianapolis, i trebalo bi da odgovara Hondi, što i vidimo iz prethodnih pobednika na ovoj stazi.

„Ne postoji razlog zašto ne bismo mogli da se vratimo dobrim rezultatima u drugoj polovini godine. Uradili smo oko 7.500km na Hondi, tako da je vreme da budemo malo brži i smanjimo jaz u odnosu na momke ispred.“

 

www.hondaproracing.com

Video