Crutchlow: „Ne očekujem ništa od prve trke“

Britanac Cal Crutchlow nastavlja da se prilagođava njegovoj Hondi RC213V fabričkih specifikacija na Losail International stazi.

Ostvareno vreme od 1’55.818s dovelo ga je na petu poziciju, sa 0.6s zaostatka za Marquezom, i bio je najbolje plasirani vozač satelita, ispred oba fabrička Ducatija i Valentina Rossija.

„Ne očekujem ništa od prve trke, a kamoli od prvog treninga! Verujem da će sutra biti velikih promena na tabeli, ali zadovoljan sam krugovima, a i peta pozicija takođe nije loša. Imali smo nekoliko problema na početku i bio sam primoran da odem u boks, tako da smo izgubili malo vremena, a takođe sam imao još jedan problem sa ručicom kočnice kao i tokom testova,“ rekao je Crutchlow.

On je nastavio: „Takođe sam imao još jedan problem sa vozačem u poslednjoj krivini, a to se desilo posle brifinga koji smo imali sat vremena pre početka sesije gde nam je rečeno da nam nije dozvoljeno da čekamo na toj krivini. To je bilo idiotski, i on je presporo vozio. Jasno je, igre su već počele!“

„CWM LCR Honda tim ponovo je odradio sjajan posao, mada radimo najbolje sa onim što imamo i oni mi prižaju veliku podršku kako bih bio konkurentniji. Sa zadovoljstvom očekujem novi dan.“

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video