Crutchlow: Moramo da se pregrupišemo

Cal Crutchlow veruje da je Mugello idealno mesto da se pregrupišu i postignu dobar rezultat nakon svog prvog DNF (nije završio trku) ove godine u Le Manu.

29-godišnjak je bio jedan od tri „fabričke“ Honde koje su imale nesreću u jednom danu, i tako napravile trenutne probleme HRC-u.

Nakon što je greškom uhvatio prednju kočnicu kada je njegova noga doticala pod na šestom skretanju, Crutchlow je pao dok se borio za peto mesto.

Srećom za Engleza, sada je na redu staza na kojoj je on postigao neke uspehe u prošlosti, uključujući i fino, treće mesto u 2013. godini.

„Moramo da se pregrupišemo nakon borbe koje smo imali sa temperaturnim promenama tokom vikenda u Le Manu, ali mislim da Mugello može biti mesto za to“, rekao je Crutchlow. „Imao sam neke sjajne trke na ovoj stazi u prošlosti, i bio sam na podijumu ranije.“

„Biće težak izazov, jer je tempo užaren, ali se uvek radujem da vidim italijanske navijače, i sveukupno, volim što sam deo ove trke. Prošle godine nije išlo po planu jer sam se srušio, i zapravo povukao i LCR vozača, tako da se nadam da će ove godine biti bolje za sve strane!“

U pokušaju da nadoknade gubitak za Yamahama i Ducatijem, HRC je doneo nove viljuške za Crutchlowa, Marca Marqueza i Danija Pedrosu, koje će isprobati u Italiji.

Iz CWM Honde veruju da će biti od neke koristi na stazama koje sadrže brže, otvorene uglove.

 

Foto: www.lcr.mc

Video