Crutchlow: Morali smo da krstimo Hondu

Cal Crutchlow je iskoristio drugi, kišni, dan MotoGP testiranja u Valensiji kako bi krstio svoju LCR Hondu, a kako drugačije nego padom. Englez koji je u ponedeljak bio osmoplasirani na testiranju, doživeo je lowside u četvrtoj krivini.

„Kao što ste verovatno i sami videli, zec je protrčao pored, nisam znao šta da radim pa sam skočio s motora da ga uhvatim.“ prokomentarisao je Crutchlow u svom stilu. „Bilo je zaista čudno, samo što sam napustio garažu i krstario sam kroz nekoliko krivina. Išao sam presporo, gume su bile hladne i samo sam se u jednom trenutku našao iznad motora.“

„Sa timom je bilo sve u redu, ali problem je što mi je Beefy (Christophe Bourguignon, novi šef tima) rekao da pripazim na desnu stranu dok sam kretao iz garaže. Čim sam ušao  u desnu krivnu, pao sam. Dok sam se vraćao nazad, razmišljao sam da se odvezem do neke lokalne prodavnice i vidim da li mogu da srede Hondu pre nego što je tim vidi.“ našalio se Cal.

Nakon sudara, Crutchlow je još jednom izašao na stazu, ali usled iznenadnog pljuska, vratio se u garažu i njemu vreme nije zabeleženo kao i većini drugih vozača.

„Okrenuo sam još jedan krug i mislio sam da je besmisleno nastaviti. Zaista, nikada nisam imao problem sa vožnjom po kiši, tako da nisam bio zabrinut. Kada sam porazgovarao sa Marcom (Marquez) rekao mi je da se Honda s ovim gumama katastrofalno ponaša prva dva kruga dok se ne skine prvi sloj. Naučio sam lekciju i kada naredne godine budem vozio u vlažnjim uslovima, setiću se ovog dana. “

Vremenske prognoze kažu da će sreda biti suva, ali se ne očekuje da će se staza u potpunosti osušiti pre podneva.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video