Crutchlow i Lorenzo prošli u Q2, Rossi 15

Otkako je uveden sistem podeljenih kvalifikacija, po prvi put imali smo priliku da vidimo četiri pobednika iz sezone 2016. kako se bore za prolazak u Q2.

Po prvi put videli smo Yamahin dvojac da se zajedničkim snagama bori za prolazak u drugi kvalifikacioni trening, uz Vinalesa i Crutchlowa. Ostalim vozačima koji se inače bore za prolazak u Q2, delovalo je kao da nema mesta na prve četiri pozicije. Međutim…

Ovo su ujedno bile i najuzbudljivije kvalifikacije. Crutchlow je prvi napravio najbrže vreme, a sledili su ga Lorenzo i Rossi. Potom je Vinales odvezao četvrto vreme, a Rossi drugo i time izbacio klupskog kolegu na treću poziciju.

Smithu nije preostalo ništa drugo nego da odveze odličan krug, dođe do druge pozicije i postane najbolje plasirana Yamaha u prvom kvalifikacionom treningu.

Dok je Crutchlow „spuštao“ svoje vreme, u poslednjim sekundama, videli smo odlične krugove Lorenza i Vinalesa, koji su izbacili Smitha sa druge pozicije i zauzeli poozicije dva i tri.

Rosi se odlučio za čudan pristup, nadao se jedno brzom krugu na kraju kvalifikacija, ali mu to nije pošlo za rukom, tako da startuje sa pozicije 15. Iza njega startuju Laverty, Hernandez, Bautista, Jones, Baz i Rabat.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video