Crutchlow: „Imali smo mnogo problema sa zadnjom gumom“

Posle starta sa petog mesta na gridu, Cal Crutchlow je imao konkurentan start na Velikoj nagradi Australije i borio se sa fabričkim vozačima tokom prvih krugova. U želji da ponovi svoj uspeh iz 2012. kada se ovde popeo na podijum, Crutchlow je bio agresivan u prvim krugovima u njegovom pokušaju da ostane uz vodeća četiri vozača. Britanac je kroz cilj prošao kao sedmi sa deset sekundi zaostatka za pobednikom trke, pokazujući da uprkos ponekad teškoj godini on još uvek može da se bori na vodećim pozicijama.

Ovaj solidan rezultat održava Crutchlowa na osmoj poziciji u generalnom plasmanu, iako je Britanac još jednom osetio da postoje problemi koje treba rešiti. Zadnja guma na njegovoj Hondi ubrzano se trošila i gubila prijanjanja u poslednjih deset krugova, što je prekinulo njegove šanse da obiđe Viñalesa. Crutchlowa pažnja sada je usmerena na Sepang gde ima veliko iskustvo na Hondi zahvaljujući van sezonskim testovima.

Cal Crutchlow: „Očigledno da sedmo mesto nije bio rezultat koji sam želeo, ali nismo završili daleko od vodeće grupe. Nažalost imali smo mnogo problema sa zadnjom gumom u poslenjih deset krugova trke, zaista smo se mučili dok sam pokušavao da vozim što je bolje moguće. Međutim, moj tempo je zaista bio konstantan tokom trke, što nas čini zadovoljnim, to nije bilo dovoljno brzo na nekim od krugova i mi smo platili za to. Ali moj tim je uradio dobar posao, drago mi je da odavde odlazim sa pristojnim rezultatom i sada moramo da razmišljamo o Maleziji.“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video