Corsi nastavlja sa oproavkom

Vozač NGM Forward Racing tima, Simone Corsi, koji je učestvovao u incidentu na Silverstonu krajem avgusta, neće nastupati pre Valensije.

Simone Corsi je operisan nakon sto je prilikom pada zaradio dislokaciju i otvoreni prelom kosti podlaktice kao i povredu tetiva zgloba dan posle British Grand Prix.

Vozač je počeo sa rehabilitacijom i prve informacije o pokretljivosti ruke su pozitivne. Početkom prošle nedelje gips je zamenjen splint-om, ali Corsijeve tetive zahtevaju dužu rehabilitaciju.

Iz tih razloga Korsi neće voziti predstojeće trke u Japanu, Australiji i Maleziji.

U dogovoru sa NGM Forward Racing timom, Italijanski vožač fokusirao se na potpuni oporavak da bi u Valensiji nastupao u najboljoj mogućoj formi i pripremio se za sezonu 2015.

Corsijeva zamena će i dalje biti 21-godišnji Francuz Florian Marino koji je vozio na Kalex u Misanu i trenutno je drugi u Supersport World Championship.

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video