Auto trke WTCC

Coronel u Slovačkoj vozi 250. WTCC trku

Malo je vozača koji mogu za sebe kazati su u WTCC-u od samog početka takmičenja 2005. godine. Uz Roba Huffa i Gabrielea Tarkqunija, tom činjenicom se može pohvaliti samo još Tom Coronel.

Iako nikada nije bio vozač neke od fabričkih ekipa, Svetsko turing prvenstvo zaista ne može da se zamisli bez njega. Predstojeći vikend Holanđaninu donosi i jedan lep jubilej. Start na drugoj, odnosno glavnoj trci, za njega će biti 250. u WTCC karijeri.

Pred odlazak u Slovačku, a posle neverovatnog uspeha u Francuskoj gde je ušao u top 5 na kvalifikacijama, Coronel je i dalje optimista.

„Moramo još da radimo na set-apu za celu trku. Moramo da unapredimo potrošnju guma, kako bismo mogli da se borimo do samog kraja. Imali smo dobar vikend u Francuskoj, završili kao drugi, odnosno treći u poretku za privatnike, a siguran sam da imamo još mnogo toga da pokažemo“, rekao je Coronel.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video