Coronel 2016. leti u svemir

Pre četiri godine Tom je uredniku našeg sajta ispričao kako mu je životna želja da otputuje na Mesec. U međuvremenu je pronašao drugu zabavu, koja takođe podrazumeva lansiranje u orbitu. Posle učešća u turing, GT, formula i trkama prototipova, startova na Dakar reliju i mnogih drugih zahtevnih poduhvata, Coronel želi da ulogom astronauta još jednom pokaže svoj ekstremni način života.

coronel

koronel-svemir1

Njegov izlet u svemir podrazumevaće let na 110 kilometara iznad Zemlje, a Holanđanin ga je najavio na svom Instagram profilu. Ideja je da letelica pod imenom Links bude lansirana kao raketa na zadatu visinu i da šest minuta lebdi u bezvazdušnom prostoru i bestežinskom stanju pre nego što se prizemlji kao avion.

Tomu će na putovanju društvo praviti i bivši vlasnik F1 tima Spyker Michiel Mol (na slici sa Coronelom), koji je i jedan od organizatora projekta.

Naravno, projekat je stvar budućnosti, pošto još nije potpuno dovršen, a dosad nijedan X-KOR let nije bio uspešan. Ipak, karte za ovu avanturu već se nalaze u prodaji po ceni od 135.000 evra!

 

foto: motorsport.com

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video