Auto trke TCR

Comini će voziti „VW Golf“ za belgijski WRT?

Iako nema potvrde nijedne od uključenih strana, izgleda da Stefano Comini o nastavku svoje TCR karijere pregovara sa belgijskim W Racing timom (poznatiji kao WRT), piše Italiaracing.

WRT je trofejna ekipa sa bogatim profilom i visokim statusom na GT sceni. Još ranije su nagoveštene njene namere da se oproba i na regionalnoj i globalnoj turing pozornici, učešćem u TCR BeNeLuks i TCR Internacionalnoj seriji.

Pošto su Belgijanci dugogodišnji partner Audija i Volkswagena, njihov pretpostavljeni logični izbor TCR automobila bio bi „VW Golf“ i govori se o tri vozila spremljena za svetsku seriju u organizaciji Marcella Lottija.

150706_VW_GOLF_15_opt

Aktuelnom prvaku Stefanu Cominiju navodno je ponuđen jedan od „golfova“, a moguća saradnja tako brzog vozača i tako moćnog trkačkog tima verovatno može da donese dobre rezultate već u prvoj sezoni.

Kako smo pre nekoliko dana objavili, Švajcarac je izjavio da je smiren u pogledu svoje takmičarske budućnosti. Možda mu takvo spokojstvo donosi opisana kombinacija s Belgijancima.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video