Coma juriša na petu pobedu

Počeli smo da brojimo sitno do početka Dakar relija, a jedan od glavnih favorita za osvajanje relija i pete uzastopne pobede svakako je Marc Coma, koji će i ove godine braniti boje fabričkog KTM Rally tima.

Marc Coma na putu ka petoj pobedi za vratom neće stajati Cyril Despres, koji je nakon prošlogodišnjeg prelaska u Yamahu, odlučio da u 2015. sreću potraži za volanom četvorotočkaša.

Uz Comu, fabrički tim će činiti još i druga zvezda tima – Jordi Viladomos, koji je prošlogodišnji Dakar završio na drugoj poziciji. Treći vozač fabričkog tima biće povređeni veteran Faria, dok je prošlogodišnji osvajač etape sa Hondom, Sam Sunderlend angaržovan kao četvrti vozač ove ekipe.

Na putu ka ostvarenju cilja pokušaće da im se prepreči Honda, koja ove sezone na reli stiže sa potpuno novim motociklom i Yamaha, koja je spremna da pruži dobre partije. Ali da li će bilo šta više od osvojene etape biti moguće? Videćemo.

Boje Srbije na čuvenom Dakar reliju i ove godine braniće Gabor Saghmaister, koji neće biti jedini motociklista sa ovih prostora, jer će učešće i ove godine uzeti Miran Stanovnik, Slovenac koji ove godine želi da se plasira među prvom desetoricom.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video