Colin Edwards ne nastupa u Valensiji

Colin Edwards se nadao da će svoju internacionalnu karijeru završiti sa „wild card“ nastupom u finalnoj rundi sezone u Španiji 9. novembra.

Dvostruki WSBK šampion nije se takmičio od Indianopolisa kada ga je Forward Racing ekipa otpustila zbog loših rezultata uoči njegovog odlaska u penziju na kraju 2014.

Edwards koji je sada pod ugovorom sa Yamahom kao test vozač Japanske fabrike, prisustvovaće trci u Valensiji, ali neće dobiti priliku da bude u formaciji sa bivšim kolegom iz Yamahe, Valentinom Rossijem, na svom poslednjem nastupu.

Šef Forward Yamaha, Giovanni Cuzari: „Nažalost ovo nije moguće. Nemam novca za ovu investiciju i Yamaha nema motor da me obezbedi za wild card. Ovo možemo uraditi samo ako nam pomogne Yamaha, inače nema šanse, nažalost“.

„Potrebno nam je više ljudskih resursa. Ne možemo dirati Yamahin motor, tako da nam trebaju ljudi koji mogu raditi na motoru trećeg motocikla“.

Yamaha je već odbacila mogućnost za petu fabričku YZR-M1 za Edwardsa, i šef Japanske fabrike Lin Jarvis, izjavio je da neće biti M1 iz Yamahe.

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video