Moto trke World SBK

Cluzelu pobeda na Tajlandu

Francuz Jules Cluzel došao je do pobede na stazi Chang International Circuit na Tajlandu, nadmašivši Sofuoglua i PJ Jacobsena. Vozaču MV Aguste ovo je ukupno 11. pobeda u karijeri i prva od povrede koju je doživeo 2015. godine.

Trka je počela tako što je PJ Jacobsen poveo, a Cluzel je imao zadatak da smanji prednost koju je Amerikanac odmah postavio. Dvanaest krugova pre kraja Cluzel se našao odmah iza Hondinog vozača i tražio je način da prođe do prvog mesta.

Deset krugova pre kraja, četiri najbrža vozača Jacobsen, Cluzel Sofuoglu i Krummenacher našli su se u zajedničkoj borbi ka istom cilju. Krug i po pre kraja, Cluzel pronalazi način da prođe Jacobsena i izbija na čelo. Aktuelni šampion Sofuoglu pokušava da prati Francuza i u krivini broj šest tri vozača se nalaze rame uz rame. Na kraju kroz cilj kao prva četvrotica prolaze Cluzel Sofuoglu, Jacobsen i Krummenacher.

Kyle Smith na Hondi pokazao je dobru vožnju zacršivši na petoj poziciji. Smith je pokušao da prati prvu četvorici povlačeći sa sobom Alexa Baldolinia, te su njima pripale pozicije pet i šest.

Novajlija u ovom šampionatu, Malezijac Zulfahmi Khairuddin startovao je sa 13. pozicije, ali je uspeo da se dobrom vožnjom progura do sedme pozicije, tik ispred Cluzelovog klupskog kolege Zanettia. Britanac Gino Rea i Čeh Ondrej Jezek završili su među prvih deset.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video