Citroen spreman da igra po novim WRC pravilima

2015 World Rally Championship Rally Mexico 5th - 8th March 2015 Mads Ostberg, Citroen, action Worldwide Copyright: McKlein/LAT

Prema pravilima koja se spremaju u 2017. sezoni za WRC automobile, predviđeno je da se restriktor sa dosadašnjih 34 mm poveća na 36 mm.

Zahvaljujući WTCC šampionatu u kome se restriktor od 36mm već uveliko koristi, Citroen ima već razrađene motore, što znači da je korak ispred konkurenata u WRC šampionatu. Kada sagledamo situaciju sa Citroenom u WTCC šampionatu, postaje očigledno da bi Volkswagen mogao da padne sa trona.

Međutim, i pored očigledne prednosti, šef francuskog tima Yves Matton za autosport.com nije mogao da potvrdi da će Citroen i 2017. godine nastupati u WRC šampionatu. Kako on kaže, prednost postoji, ali plan još uvek nije razrađen. Ako se odluče na ostanak, meta im je jasno definisana, a to je borba sa vozačima u Polo R automobilima.

foto: autosport.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video