Citroen sa dva auta u 2017., cilj im Neuville!

Citroen će za sljedeću godinu u WRC-u imati samo dva nova C3, a cilj im je trenutnog vozača Hyundaia pridružiti Krisu Meeke-u koji je dao potvrdu za dogodine.

Francuzi su započeli testiranje u aprilu, a već su završili nekoliko staza sa C3 WRC, koji će obilježiti timski potpuni povratak u seriju.

Nakon što su započeli testiranje u Južnoj Francuskoj i Portugalu, Kris Meeke, Stephane Lefebvre i Craig Breen završili su drugi dio priprema na prašnjavim cestama Finske.

Citroen će nastupiti na sljedeća dva relija koji se voze u Finskoj i Kini.

U Kini jedini predstavnik Citroena biti će Meeke.

Kao što je šef tima Yves Matton predložio prije dva tjedna, potvrđeno je nakon relija u Poljskoj Citroen će u 2017. godinu ući sa dva auta, jedan manje od Volkswagena i Hyundaia.

Dok će VW nastaviti sa svojim trenutnim trojcom Ogierom, Latvalom i Mikkelsenom, Hyundai ima samo Haydena Paddona pod ugovorom.

Dok je Meeke već potpisao za sljedeću godinu sa Citroenom, Matton planira pronaći drugog vozača koji je sposoban boriti se sa VW-om za prvenstvo od samog početka.

Neuville, koji je započeo svoju WRC karijeru u Citroenu, kaže da je spreman prebaciti se iz Hyundaia iduće godine.

Belgijski vozač je pretrpio slabu drugu polovicu prošle godine i imao je nekonzistentan početak 2016. što mu je narušilo odnos sa menadžerom tima Alain Penasse-om.

Ukoliko Citroen uspije potpisati Neuvillea, mladi Lefebvre i Breen će biti u pričuvi tima.

Ali PH Sport će nastaviti u 2017. sa DS3 za koji će voziti Lefebvre i Breen, a Francuz će imati priliku pridružiti se glavnoj ekipi ako Neuville ostane u Hyundaiu.

U međuvremenu francuski tim i dalje nastavljaju testirati svoje aute za 2017.

Citroen ima cilj ubrzati razvoj C3 testiranjem na šljunku i asfaltu kako bi se što bolje pripremili za debi na reliju Monte-Carlo, koji će se održati za 6 mjeseci.

Video