Citroen priznao ranije pogreške!

Tehnički direktor Citroen Racinga Laurent Fregosi vjeruje da je tim naučio iz svojih pogrešaka tijekom slabog starta u novoj sezoni na prva dva relija.

Citroen se nalazi na samom dnu poretka među proizvođačima nakon razočaravajućeg nastupa na snijegom prekrivenim asfaltnim cestama Monte-Carla i smrznutim stazama relija u Švedskoj.

Međutim, Fregosi je uvjeren da će Kris Meeke i Stephane Lefebvre imati puno bolji učinak u Meksiku (9.-12. mart), jer dok su ga razvijali testove su obavljali većinom na šljunku.

„Zato, mislimo i nadamo se da ćemo imati bolji učinak na prvom reliju na šljunku. Naši rezultati u prva dva kruga uglavnom se svode na nedostatak pripreme s naše strane za trenutne uvjete trke.

Situacija će biti drugačija u Meksiku, jer je C3 većinu svojih testova odradio na šljunku. Kao što sam već rekao, naučili smo lekciju iz Švedske korigiranjem određenog broja grešaka.“

Oba vozača pripremala su se za Meksiko u Španjolskoj prošlog mjeseca, s naglaskom na ovjes i aktivni središnji diferencijal.

Meeke je osjetio da tim „ide u pravom smjeru“, a šef tima Yves Matton je priznao da je očekivao Irca pri samom vrhu.

„Nadamo se dobrom nastupu u Meksiku. S obzirom na njegovu startnu poziciju na prvom brzincu, Kris će pokušati biti među vodećima kako bi napokon pokrenuo svoju sezonu.“

Video