Citroen potvrdio naziv auta za 2017.

Jučer je otkriven koncept Citroen automobila sa kojim će se natjecati u Svjetskom prvenstvu u reliju, a otkriven je i naziv istog. Novi Citroenov adut za 2017. godinu zvati će se C3 WRC.

Koncept auta C3 WRC biti će prikazan na sajmu automobila u Parizu koji se za javost otvara 1. oktobra. Iako ga još nisu završili, iz Citroena kažu da su vrlo blizu konačnog dizajna automobila koji će svoj WRC debi zabilježiti u januaru sljedeće godine na reliju Monte-Carlo.

„Vrlo smo blizu završetka auta, C3 WRC koncept daje uvid u Citroenove namjere, ali ne odaje konačni izgled auta. Na temelju novog C3 zadržan je prepoznatljiv oblik i svjež izgled“, rekli su iz Citroena.

„Dok će konačna verzija koja će se natjecati u WRC-u biti potpuno u skladu s propisima, ni C3 WRC nije daleko od toga. Njegova širina je dizajnirana prema novim propisima kao što su i prednji i zadnji aerodinamički dijelovi“.

Citroen je počeo testiranje automobila već u aprilu predvođeno glavnim vozačem Kris Meekom, uz podršku Stephana Lefebvrea i Craiga Breena.

Video