Citroen otkriva DS3 za 2015 WRC

Citroen Racing je predstavio DS3 WRC sa kojim ce učestvovati na 2015 WRC-u sa vozačima Kris Meeke, Mads Ostberg i sa Sebastien Loeb-om  na otvaranju u Monte Carlo-u.

Francuski proizvođac će iskoristiti svoj angazman u WRC-u da proslavi 60. godišnjicu legendarnog DS brenda sa posebnom karoserijem za 2015 godinu, obojenu u crveno, belo i sa zlatnim detaljima i sa širim zadnjim bokovima.

Pored toga, Citroen je objavio da poznati proizvođac satova, Certina, i proizvođac automobilske opreme Sparco su došli kao dodatni sponzori i učestvovace i u WRC-u i u WTCC-u.

„Veoma smo zadovoljni što prestižni partneri kao Certina i Sparco dele našu strast i odlučili su da nas podrže“ rekao je Yves Matton, direktor Citroen Racing Team-a. „Nadamo se da ćemo odbraniti njihove boje veoma uspešno u celom svetu, na nekim od najlepših i najtežih puteva na svetu“.

Citroen Racing će imati nepromenjenu vozačku postavu sa  Ostberg-om i Meeke-om za WRC 2015, dok će na reliju Monte Carlo, Loeb pridružiti timu kao deo promocije DS brenda.

Devetostruki WRC šampion napustio je WRC u 2013god i fokusirao se na dužnosti sa Citroenom u WTCC šampionatu pored Jose Maria Lopez-a i Yvan Muller-a.

 

Video