Auto trke WRC

Citroen ne isključuje povratak Loeba u WRC 2018.

Šef tima Citroen Yves Matton nije isključio mogućnost da Sebastian Loeb bude prvi vozač Citroena sljedeće godine, ali napominje kako se deveterostruki svjetski prvak neće natjecati u C3 ove godine.

Novost da će Loeb testirati Citroen sve je iznenadila – čak je i Kris Mekke to saznao samo sa službenim priopćenjem.

Matton je priznao da se veseli povratnoj informaciji Loeba sa cjelodnevnog asfaltnog testa koji će se održati u Francuskoj ovaj tjedan ili početkom sljedećeg.

Dok će Matton biti spreman raditi na daljnjim mogućnostima testiranja, ako Loeb bude zainteresiran, natjecanje na jednom od preostala četiri relija ne dolazi u obzir.

„U 2017. nema šanse da mu dopustim da vozi auto jer nemam auto. Osim toga mislim da nije dobra ideja u kratkom roku pustiti mu da vozi na reliju. Znamo da je trenutna WRC razina vrlo visoka i da sa ovom vrstom automobila trebate prilično velik broj kilometara da biste bili na najvišoj razini. Ako bi se jednog dana moglo dogoditi nešto tako (povratak Loeba) onda se treba dobro pripremiti.

Za 2018., to je dosta daleko. Nemam pojma. Neću vam reći ne, jer nije ne, ali neću reći da, jer nije da. Mogu razumjeti atrakciju ako se taj tip vrati, ali kao što sam rekao, ako se vrati onda to mora biti učinjeno ispravno.“

Loeb, koji se povukao kao svjetski prvak 2012. priznao je da mu nedostaje reli.

„Ne mogu dočekati povratak u WRC automobil da provjerim kako se tehnologija promjenila u toj disciplini. Reli je i dalje moja strast. Od svih disciplina koje sam pokušao otkako sam se povukao prije pet godina, reli volim najviše“, rekao je Loeb.

Ovo će biti prvi put da Loeb radi sa Citroenom otkako je neočekivano ispao iz WTCC-a krajem 2015. godine.

Video