Čisti užitak za Mäkinena!

Četverostruki svjetski prvak Tommi Mäkinen priznao je da je radost osvajanja svog prvog relija kao šef tima bila veća od svega što je doživio tijekom vozačke karijere.

Mäkinen je predvodio slavlje u Toyotinom timu zbog jučerašnje pobjede Latvale u Yarisu na reliju u Švedskoj.

To je bila prva pobjeda japanskog proizvođača još od relija u Kini 1999. Pobjeda Toyote došla je već na drugom reliju.

„Ne mogu pronaći riječi o tome kako sam ponosan. To je bio tako sjajan rad našeg cijelog tima ovog vikenda. Ovo je potpuno drugačije od pobjede kao vozač. To je čak i bolje“, rekao je Mäkinen.

Mnogi kritičari su vjerovali da će Toyota biti najslabija od četiri tima, ali Mäkinen je odbacio kritike tijekom razvoja automobila.

„Znali smo da je dosta ljudi na kraju prošle godine mislilo da ne možemo biti tamo gdje smo sada. Znali smo naš potencijal, ali naravno, nismo znali ništa o drugima. To nam je malo otežalo napredak i zato smo čekali relije.

Sada je mnogo lakše. Nakon Montea nismo mogli analizirati tako dobro cjelokupni paket zbog ekstremnih uvjeta. To je bio više kao reli vozača, ovo je bio reli u kojem smo mogli ocjeniti izvedbu te sve dobre stvari.

Imamo dosta stvari u džepu kako bi bili malo jači u Meksiku. Primjetili smo neka područja na automobilu koje možemo popraviti – vozna svojstva, ovjes, motor, ponašanje.

Postoji mnogo sitnih detalja. Naravno, to nisu tako veliki detalji, ali znamo da još uvijek ima dosta posla“, dodao je.

Video