Chilton uzvraća udaraca pobedom u Yokohama WTCC kupu

Vozeći Chevrolet RML Cruze TC1 za ROAL Motorsport, Chilton je pobedio Norberta Michelisza u Zengo Motorsport Honda Civic, pre nego sto je Michelisz briljirao i pobedio u drugoj trci.

Mađarski šampion je u prednosti u odnosu na Chiltona, koji je pretekao Benanija na drugom mestu, i ima 12 poena prednosti pred sledeću trku u Slovačkoj.

I dok Chilton i Michelisz slave svoje pobede, vikend je bio krajnje frustrirajuć za Mehdi Benanija, koji je morao da se povuče iz druge trke nakon što je doživeo kontakt u prvoj trci sa Stefano D’Asteom.

„Trka je bila izuzetno jednostavna,“ rekao je Chilton koji se povukao sa druge trke u Nemačkoj prošlog meseca. „Glavni cilj za mene je bio da držim Norbija iza i da završim na što višoj poziciji,“ bio je kratak.

„Drago mi je što sam posle ovog vikenda i dalje na čelu Yokohama kupa,“ izjavio je MIchelisz.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video