Checa ponovo na WSB Ducatiju

Bivši Superbike šampion Carlos Checa vratiće se u šampionat po prvi put od njegovog odlaska u penziju na kraju sezone 2013, ali samo u svrhu testiranja, jer zamenjuje povređenog Ducatijevog test vozača Lucu Scassa.

Scassa koji se povredio na ‘widl card’ nastupu u Misanu trebao je danas da započne trodnevni test u Mugellu, ali će ga zamenti Španac.

Međutim, Checa je brzo naglasio da on za razliku od nekadašnjih rivala Troy Baylissa i Maxa Biaggia ne razmatra mogući povratak.

„Veoma sam zadovoljan što imam priliku da se vratim na stazu sa Ducati Panigale superbike-om. Projekat nastavlja da se razvija i ja sam počastvovan i srećan što mogu da dam svoj doprinos. Nadam se da ću biti u stanju da obezbedim timu korisne povratne informacije.“

„Prošlo je dosta vremena od kada sam vozio Superbike i želim da naglasim da ja ne razmišljam o svom povratku. Ideja je bila da doživim neka od uzbuđenja u kojima sam uživao tokom svoje karijere i planiram da budem potpuno fokusiran i posvećen todnevnom testu.“

 

 

Foto: autoevolution.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video