Auto trke Kružne trke

I CEZ dodelio nagrade za 2016, Vesniću dva pehara

Osvajači svih kategorija u šampionatima Centralnoevropske zone primili su nagrade na ceremoniji u Bratislavi.

Događaju su prisustvovale 53 delegacije iz 19 zemalja, predstavljen je kalendar za 2017, a u dvodnevnoj diskusiji kojima je predsedavao Žan Tod, teme su bile bezbednost i društvena odgovornost.

U Centralnoevropskom regionu su u 2016. godini organizovana čak 74 FIA trkačka vikenda, a osim F1, WTCC i WRC, tu su se takmičili i vozači Formule 3, ERC, ETRC (trke kamiona) i ETCC, uz trke istorijskih automobila, kros kantri, brdska i drag takmičenja. Sve navedeno govori u prilog tome da je region Centralne Evrope veoma aktivan u svim varijetetima auto-sporta.

Srpsku delegaciju u Slovačkoj predvodili su predsednik AMSS Mirko Butulija i Milovan Vesnić, koji je ponovo nagrađen za prvo mesto u generalnom poretku u klasi D4-2000 na kružnim stazama u sprint i endurans kategoriji.

“Drago mi je što ovoliko pehara nosimo u Srbiju”, rekao je za naš portal proslavljeni automobilista iz Užica. “Veoma sam zadovoljan minulom sezonom, mislim da smo osvajanjem prva tri mesta u sprintu i prvim mestom u enduransu napravili istorijski uspeh za srpski auto-sport. Posebno želim da se zahvalim mojoj porodici na podršci i mojim mehaničarima koji su dali svoj maksimum kako bi sva trojica stigla dovde. Naravno, velika zasluga ide i Lalušiću i Pešoviću, fantastično smo sarađivali tokom čitave sezone”.

Posebnu čast našim predstavnicima u Bratislavi učinio je predsednik FIA Žan Tod, koji  je u neformalnom razgovoru Vesnića ohrabrio da i dalje na ovako dobar način predstavlja svoju zemlju.

“Ovaj rezultat je podsticaj da nastavimo da radimo sve kao i do sada, posvećeno i profesionalno. Imamo već neke planove za 2017, ali o tome ćemo kad bude vreme”, zagonetan je ostao Vesnić.

Drugoplasirani Mladen Lalušić nije otputovao u Slovačku zbog zdravstvenih problema, dok je umesto Rudolfa Pešovića pehar za treće mesto u sprintu primio direktor kluba GM rejsing Vladimir Obućina.

CEZ kalendar za 2017. – šampionat na kružnim stazama
23. april – Hungaroring
21. maj – Red bul ring
18. jun – Most
6. avgust – Grobnik (nije potvrđeno)
20. avgust – Slovakija ring
10. septembar – Brno

Foto: Zoran Đurović
Izvor: www.serbiaring.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video