Kružne trke Moto Classic Moto trke

Četvrta trka šampionata Srbije u Kraljevu 27.09.

Poslednja, četvrta, trka šampionata Srbije u kategorijama roadrace i moto klasik voziće se na stazi Beranovac kod Kraljeva 26. i 27. septembra u organizaciji Moto saveza Srbije.

Šampionat Srbije u kružnim i moto klasik trkama započeo je krajem maja u Vršcu, da bi mesec dana kasnije usledila uzbudljiva trka u Kraljevu. Tri nedelje kasnije imali smo i trku na Ponikvama, da bi zatim usledila pauza. Dva meseca kasnije vozi se poslednja trka u 2015. godini na vojnom poligonu Beranovac.

Osim Otvorenog šampionata Srbije u obe kategorije, trke u moto klasik kategoriji bodovaće se i za šampionat Istočne Evrope.

U roadrace disciplini do sada je poznat samo šampion u klasi Formula 600 i to je Peđa Isidorović, koji je do sada ostvario sve pobede. U svim ostalim kategorijama situacija je neizvesna, te se očekuju dobre trke u kojima će se odlučivati šampioni.

U klasi Formula 1000 Branislav Jovanović ima 21 poen više od Miroslava Mike Stojanovića. Nikola Gajić ima 17 poena više od Đorđa Rakića u klasi 125 SP. Najveća borba očekuje se u klasi 1000 SSP u kojoj Goran Stojanović Mrsi ima samo 9 poena više od Nenada Petrovića Divljeg koji poslednju trku u sezoni vozi na domaćem terenu. U klasi 600 SSP Nenad Stojanović Cvrle ima 25 poena više od Igora Arsića, ali kako se jedan poen dobija i za kvalifikacije, titula još uvek nije odlučena.

Satnicu, kao i sve informacije vezane za trku moćićete da pratite na našim stranicama u preostalim danima do trke.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video