Četvorostruka pobeda za Citroen na domaćem terenu

Pomalo dosadna prva trka na Paul Ricaru u Francuskoj završila je očekivanim ishodom i donela je prva četiri mesta četvorici fabričkih vozača Citroena.

Kako su krenuli, tako su i završili: Loeb-Muller-Lopez-Ma, s tim što je Lopez u nekoliko navrata agresivno napadao Mullera, kao svog najozbiljnijeg rivala za titulu. Argentinac je jednom bio nadomak preticanja, kad je Muller u devetom krugu napravio grešku, ali se sve dobro završilo po Francuza, na radost domaće publike.

Honda je na francuskoj rundi ponovo pokazala da odlično startuje. Gabriele Tarquini je krenuo sa 14. pozicije, a kroz cilj je prošao kao osmi. Monteiro i Michelisz su do poslednjih metara vodili borbu za poziciju šest, a duel je Mađar završio u svoju korist i ponovo je bio najbolje plasirani vozač Civica. Raydel je bio veoma raspoložen za trkanje i preticanje, pa je trku završio na, za njega odličnom, 11. mestu.

Ladin katastrofalni vikend nastavio se u istom ritmu. Huffa je u prvom krugu udario Demustije i zavrteo ga na stazi. Lada je tom prilikom pretrpela oštećenja slična jučerašnjim, pa je Britanac morao da odustane. Catsburg je u trku ušao iz boksa, a njegov izlazak na stazu više je služio testiranju nego bilo kakvom trkanju. Van Lagen je jedini pokazao dobru partiju, izborivši na kraju poslednji raspoloživi bod za deseto mesto.

Što se privatnih Chevroleta RML Cruze tiče, Chilton je uspeo da se održi na petoj poziciji koju je osvojio na kvalifikacijama. Valentea je u trećem krugu Monteiro majstorski naterao na grešku, a Francuz je posle izletanja udario u marker od guma, što ga je izbacilo iz daljeg takmičenja. Preostali Chevroleti su prikazali dobar trkački šou i mnogo preticanja na začelju kolone, a od dvanaestog mesta naniže ih je predvodio Coronel.

Kroz cilj u trci 1 na Paul Ricaru nisu prošli Valente, Catsburg i Huff.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video