Uncategorized

Četiri trke – jedan vikend

U vreme kada su trke u Srbiji retke, pred nama je trkački vikend tokom kog će se na tri fronta odvijati četiri različite trke.

Sve su češća pitanja o tome da li smo pogrešili u pisanju, ali ne, pred nama je zaista uzbudljiv vikend.

Sve počinje u petak 03.06. u Kraljevu, gde će se na stazi Beranovac voziti slobodni treninzi. Na ovim treninzima mogu učestvovati i vozači koji neće voziti narednog dana.

U Kraljevu, na gore pomenutom Beranovcu, u subotu i nedelju voziće se po dve moto trke u svakoj od kategorija, odnosno 16 trka ukupno. Kako je moto trka u Kraljevu prva u šampionatu, očekuje se veliki broj takmičara.

Za to vreme u Beogradu će se dešavati tri trke. Na kružnoj stazi Ušće biće vožena druga trka prvenstva Srbije u automobilizmu na kružnim stazama.

Na istoj lokaciji, ali u produžetku improvizovanih boksova, održaće se prva trka prvenstva Srbije u drag trkama. Trke ubrzanja na 402 metra nisu novost u Srbiji, ali su od 2016. po prvi put pod okriljem saveza, kao zvanična disciplina, te po prvi put imamo šampionat u ovoj disciplini.

Kružne i drag trke se neće održavati istovremeno, tako da će posetioci moći da gledaju oba događa.

U nedelju 05. juna na kartodromu Autokomerc, Srpski sportski karting savez organizuje treći trkački vikend, koji počinje od 13 časova.

Ukoliko ste ljubitelj brzine u Srbiji, verujemo da ćete imati dilemu gde otići, ali smo sigurni u to da šta god odabrali, nećete pogrešiti.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video