Moto Classic Moto trke

Četiri pehara za Srbiju – AA Klasik

Na Alpe Adria trci voženoj proteklog vikenda u Rijeci na stazi Grobnik, učestvovali su i vozači startovremenskih motocikala, popularno Moto Klasik.

Srbiju su u Hrvatskoj predstavljali Karoly Kenyeres i Stanko Markotić, obojica u klasi 50ccm i obojica na Tomosu D6 replica.

Kenyeres je na kvalifikacijama ostvario prva kvalifikaciono vreme, a Markotić drugo. S njiam u klasi našlo se još četiri vozača iz Slovenije.

naberzi

U prvoj trci voženoj u subotu, Kenyeres je i došao do pobede nadmašivši Markotića sa jednom sakeundom i dve desetinke prenosti, dok je Dorasd Županič osvojio treće mesto sa krugom zaostatka za našim vozačima.

Na drugoj trci voženoj danas, naši vozači su promenili redosled na prva dva mesta, pa je tako prvi kroz cilj prošao Stanko Markotić sa dve i po sekunde prednosti u odnosu na Kenyeresa. Županič Dorsa i ovog puta osvojio je treće mesto, sa 37 sekundi zaostatka.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video