Caterham potvrdio Kobayashi-a za Abu Dabi

Kamui Kobayashi je potvrđen kao jedan od vozača koji će nastupiti za tim Caterham na finalnoj trci u nedelju.

Caterham je propustio trke u Brazilu i SAD nakon pada u administraciji, ali će nastupiti u Yas Marina-i zahvaljujući uspešnom crowdfunding projektu koji je privukao nove investicije. Pre upadanja u finansijske probleme, Kobayashi-evo mesto u Caterham-u je zavisilo od trke do trke.

Kobayashi, koji povratak na stazu ove sezone treba da zahvali svojim obožavaocima, odao je počast onima koji su ostali uz Caterham.

„Želeo bih da zahvalim navijačima na podršci koju pružaju svom timu. Ovo je tim koji naporno radi i nikad ne odustaje i srećan sam što ću se sa njima pojaviti na finalnoj trci u Abu Dabiju. Nije bilo lako prethodnih par nedelja i srećan sam što ću se vratiti u bolid zajedno sa Caterham F1 timom.“

Kobayashi će imati novog klupskog kolegu u Yas Marini u nedelju, zato što je Marcus Ericsson raskinuo ugovor prošle nedelje sa Caterham-om i potpisao za Sauber za narednu 2015. sezonu.

Finbarr O’Connell iz Smith & Williamson, zajednički upravnik Catreham Sports Limited : „Tim je oduševljen činjenicom da će se Kamui naći u bolidu u nedelju. On je jako talentovan vozač i njegovo mesto se nalazi na stazi. Posle perioda neizvesnosti koje je Caterham imao, srećni smo što ćemo se ponovo naći na stazi sa svetski renomiranim vozačima kao što je Kamui.“

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video