Caterham na aukciji

Iz menadžmenta Caterhama su saopštili da će biti organizovana aukcija imovine ovog tima, najverovatnije bi do ovoga trebalo da dođe sledećeg meseca. Izgleda da se nade da će pronaći kupca polako gase.

Caterham je procesu stečaja od Oktobra 2014. godine. Svi pokušaji da se pronađe kupac tima su propali i od sledećeg meseca imovina ovog tima biće na aukciji. Tu spadaju i šasije bolida, delovi, agregati. Odluka da dođe do aukcije je zagovarana od strane poverioca koji će na taj način pokušati da naplate svoja potraživanja.

Na online aukciji će se naći sva trkačka oprema, inženjerska oprema, uspomene iz F1, kancelarijski nameštaj, računarska i komunikaciona oprema. Takođe biće moguće kupiti i Dell HPC superračunar kao i simulator koji su koristili vozači. Na prvoj aukciji fokus će biti na prodaji opreme iz boksa kao i šasije bolida iz 2014. godine. Prva aukcija će se održati početkom marta. Detaljnije o ovoj aukciji možete pročitati na www.wyleshardy.com/caterhamf1.

Marusija je takođe bila jako blizu aukcije, međutim za sada je ta aukcija otkazana.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video