Moto trke MotoGP

Casey Stoner konačno na Ducatiju

Casey Stoner, jedini Ducatijev šampion, juče je tokom privatnog testa u Sepangu po prvi put od 2010. godine seo na Desmosedici.

Tridesetogodišnji Australijanac je nakon Ducatija vozio Hondu sa kojom je uzeo još jednu titulu i u čijim redovima je bio do kraja 2015. godine. Stoner je sada ponovo u Ducatijevim redovima, kao brend amabasador i test vozač.

Ova saradnji bi mogla, kako se fanovi nadaju, da preraste i u nastup na nekoliko trka, na kojima bi Stoner nastupio kao wild card.

Stoner je na stazu izašao juče oko 11 časova, kada je napravio nekoliko kratkih sesija na prošlogodišnjem modelu GP15. Stoner do kraja dana nije izvezao GP16, a kako stižu informacije iz Ducatija, to se neće ni dogoditi do zvaničnih testova.

Michele Pirro je takođe bio na stazi, a njegov poseo je bio da ispita GP16 do kraja, na kome će Andrea Iannone i Andrea Dovizioso zajedno sa vozačima iz Honde i Yamahe sledeće godine voziti zvanične testove.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video