Carmen Jorda novi Lotusov test vozač

Carmen Jorda koja se takmiči u GP3 potpisala je ugovor sa Lotus F1 tim u kome će biti razvojni vozač tokom 2015. godine. Tim je saopštio da će 26. godina Španjolka proći kroz simulator, da bi tokom sezone sela u novi bolid sa oznakom E23.

„U trkama sam od 10. godine, a želja da sednem za volan F1 bolida potiče iz tog vremena.“ izjavla je Carmen. „Radiću istovremeno na usavršavanju svoje vožnje i na testiranju novih komponenti u simulatoru, što je fantastično. Svesna sam da je ovo samo početak i da pravi izazovi tek predstoje, ali samo prisustvo ovom timu je velika čast.“

Direktor Lotusa Matthew Carter izjavio je da će Jorda proširiti vidike tima. „Ona je jedinstveno pojačanje tima i veoma se radujemo što ćemo doprineti njenom napretku, a verujemo i ona našem.

Jorda je poslednje tri sezone provela u GP3 seriji gde joj je najbolji plasman bio 13. pozicija.

foto: autosport.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video