Moto trke MotoGP

Canetu pobeda u foto finišu

Već smo navikli da u Moto3 kategoriji gledamo neizvesne trke, ali završnica poput ove u Holandiji svakako će ostati zapamćena. Aron Canet uspeo je da u poslednjoj krivini trke nadmaši Romana Fenatia, koji je nekoliko krivina pre toga sa treće, preuzeo prvu poziciju. Njih dvojica su kroz cilj prošli sa 0,035 sekundi razlike.

McPhee koji je u pretposlednjem krugu delovao kao pobednik, stigao je do treće pozicije uz 0,117 sekundi zaostatka. Osvajač pol pozicije, Martin, stigao je do četvrte pozicije, ispred Danila, Ramireza, Rodriga, Suzukija, Mira i Bulege koji nikako nije mogao da uhvati priključak sa vodećima.

U poslednjh nekoliko stotina metara trke videli smo i tri pada – Fernandez, Norrodin i domaći vozač Bo Bendsneyder nisu završili trku. Bendsneyder je i prošao kroz cilj, ali na boku, te mu razultat nije priznat.

Sledeća trka je MotoGP od 13 časova.

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video