Canepa testira EBR – Motor je divan

Niccolo Canepa pun je pozitivnih komentara za motocikl EBR 1190RX koji je po prvi put testirao tokom dva privatna testa koja su održana u Louisiani i Floridi.

Bivši MotoGP vozač odlučio je da 2015. godinu provede u rekonstruisanom Erik Buell timu koji nastupa u WSBK šampionatu. Niccolo je došao kao deo mera napora Američkog tima da u 2015. godini osvoji poene, što im u 2014. nije pošlo za rukom.

Bivši Ducatijev vozač kaže da uživa u upoznavanju sa novim motociklom i da iz kruga u krug ostvaruje sve bolja vremena.

„Mnogo mi se dopada što sam hladno vreme u Evropi zamenio savrešnim vremenskim uslovima za vožnju motora. Motor me je prijatno iznenadio. Nije mi trebalo mnogo vremena da se priviknem na motor i da potražim granice. Motor je divan. Uživao sam u ovim testovima.“

„Bilo je zanimljivo testirati motor na dve potpuno različite staze, jer smo na taj način mogli da isprobamo mnogo stvari. Larry, Buellov vozač, i ja smo nekoliko puta razmenili bicikle i komentari su bili slični, tako da je to jasan znak da idemo u dobrom pravcu.“

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video