Canepa planira povratak Hero EBR na Tajland

Niccolò Canepa nada se da će se vratiti u World Superbike šampionat za devet dana u Tajlandu, uprkos što i dalje oseća posledice teškog pada u toku prve trke na Phillip Islandu prošlog meseca.

Iako je izbegao prelome kostiju pri padu, vozač Hero EBR je ipak stekao veliku povredu leve noge i od tada se bori za povratak u punu kondiciju.

„Na kraju, ligamenti levog članka su oštećeni. Pokušavam da dam sve od sebe da se što više oporavim pre runde na Tajlandu. Noga me i dalje boli prilično jako. Osim ligamenata, ništa drugo nije oštećeno, ali i dalje osećam jak bol. Sada ne mogu ni da trčim ni da vozim bicikl, mada moram da budem spreman za Tajland jer će tamo vremenski ulovi svima predstavljati dodatni problem. Vožnja neće biti problem u svakom slučaju.“

„Posle dobrih rezultata na zvaničnom testu na Phillip Islandu nadao sam se boljem početku runde, ali u petak ujutru imali smo problema sa motorom a zatim pad u popodnevnoj sesiji. A zatim svi znamo šta se desilo u prvoj trci. Generalno mislim da možemo ciljati na veoma dobre rezultate na stazama gde maksimalna brzina nije veliki faktor, kao npr. Jerez, Assen, Misano i Imola.“

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video