Can Oncu je šampion Red Bull MotoGP Rookies Cupa

Can Oncu, Red Bull Rookies Cup pre season test, Aragon. 4th-6th April 2017

Trka u Misanu veoma je specifična za mlade vozače Red Bull MotoGP Rookies Cupa, jer na ovoj stazi oni voze samo jednu trku, za razliku od ostalih staza gde voze po dve. Ipak, druga trka nije bila ni potrebna Turskoj zvezdi u usponu Canu Oncu koji je pobedom u Misanu stigao do titule.

Iako je Can Oncu imao pol poziciju, dužim delom trke vodio je njegov rođeni brat blizanac Deniz Oncu, koji je tri kruga pre kraja napravio nekoliko grešaka i time sebe doveo do osme pozicije i borbe za drugu poziciju u šampionatu, koja mu je bila gotovo sigurna.

Can je do pobede došao nakon žestokog duela sa vozačem iz Republike Češke, Filipom Salačem. S osvojenih 25 poena, Can u generalnom plasmanu ima 221 poen, čime je osigurao šampionsku titulu, dve trke pre kraja.

Za poziciju broj dva boriće se Salač i Deniz Oncu koji imaju po 142 poena, ali je zbog pobede u Nemačkoj Deniz trenutno na drugom mestu u generalnom plasmanu.

foto: RedBull

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video