Auto trke Formula 1

Button: „Ne uživam vozeći u Formuli 1“

Jenson Button izjavio je da ne uživa vozeći u Formuli 1, što dodatno potvrđuje spekulacije da će se on u Japanu penzionisati. Mediji navode da će se Button povući iz Formule 1 nakon 16 godina duge karijere. Njegov ugovor sa McLaren Hondom ističe u septembru, ali oni nastoje da produže saradnju. Međutim, Button i Alonso imaju frustrirajuću sezonu u ovom timu, sa nekonkurentnim i nepouzdanim agregatom iz Honde.

Nakon još jednog odustajanja u Singapuru, Button je izjavio da je izgubio svu motivaciju i želju za vožnjom.

“ Moja glava zna, ali jezik i usta ne. Uživanje u vožnji postoji isključivo kada se borite pri vrhu. Samo tada imate osećaj da nešto postižete. Ako se nalazite među poslednjima, vozeći bolid Formule 1, lako možete uživati u vožnji nečeg drugog. Radost proizilazi iz konkurentnosti, iz borbi među prvim vozačima, iz mogućnosti da se popnete na podijum. To je radost Formule 1. “

Button trku u Japanu smatra domaćom, s obzirom na brak sa Jessicom Michibatom. Pored toga, Honda je proizvođač iz Japana, što znači da će na njih biti usmerena veća medijska pažnja. Šampion iz 2009. godine rekao je da je odluka doneta, ali da će se pregovori nastaviti tokom vikenda u Suzuki.

“ Doneo sam odluku, a to je važno. Lepo je što vozim na domaćoj stazi, ali videćemo šta će se dešavati. Imaćemo dosta sastanaka u Japanu, tamo će biti i Ron Dennis i Eric Boullier. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video