Button: „Ne razmišljam o sledećoj sezoni“

Jenson Button rekao je da je svestan da je njegovo mesto u McLarenu do 2016. godine daleko od zagarantovanog, ali da postoji rezervni plan ukoliko dođe do raskida ugovora.

Najiskusniji vozač Formule 1, koji je ove godine proslavio šesnaestu sezonu koju vozi, zajedno sa svojim timskim kolegom, Fernandom Alonsom, se muči sa Hondinim MP4-30 pogonom.

Nakon što je u McLaren došao Alonso, Button se borio za preostalo mesto sa Kevinom Magnussenom. Jenson je onda dobio jednogodišnji ugovor sa mogućnošću produžetka. Kako stvari stoje, sa njegovom opadajućom formom i lošim bolidom, sve su manje šanse da on ostane u McLarenu. Njegovo mesto mogao bi da zauzme upravo Magnussen ili lider GP2 serije Stoffel Vandoorne.

Button, koji je svestan konkurencije, ne planira da odustane od Formule 1.

“ Uvek postoje druge opcije. Trenutno ne razmišljamo o sledećoj godini. Razmišljamo samo o tome kako unaprediti bolid ove sezone. Imamo pune ruke posla, biće ovo teška sezona, ali daćemo sve od sebe.“

McLaren se u prvih deset našao samo dva puta ove sezone, a Buttonovo osmo mesto u Monacu je njihova najbolja pozicija do sada.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video