Button moli F1 kritičare da se okanu McLaren-Honde

Jenson Button (GBR), McLaren Honda 05.06.2015. Formula 1 World Championship, Rd 7, Canadian Grand Prix, Montreal, Canada, Practice Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images

Vikend u Kanadi je predstavljao 2 promene na motoru McLaren-Honde i novi MGU-H i turbo punjač na Buttonovom bolidu pre dvostrukog odustajanja koje je izazvano problemima sa izduvnim sistemom, koju su nevezani za poboljšanja na motoru.

Počela je i navala kritika i pitanja hoće li se tim vratiti među više pozicije kako je planirano do kraja sezone.

Button razume komentare, kada se uzme u obzir istorija i nasleđe McLaren-Honde, ali misli da su neosnovani s’ obzirom na tek ponovno ujedinjeno partnerstvo Honde i McLarena.

„Problem je kad ste tim koji je osvajao Grand Prixove i šampionate i stalno ste pod pritiskom da se vratite tamo gde ste stali, a niko neće da pusti tim malo na miru da radi i bez pritiska. Ali kad pogledate napredak koji smo ostvarili, ogroman je. Ovo je veoma takmičarski sport i zato hoćemo da učestujemo u njemu, i mi i proizvođači. Poverenje u timu je visoko, i Honda razume da ima punu podršku McLarena i obrnuto, tako da je partnerstvo odlično. Verujem da imamo paket koji u budućnosti može mnogo da uradi,“ završio je Button.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video