Button: I dalje verujemo u uspeh

Jenson Button ističe da njegov McLaren Honda tim nikako ne sme da zaboravi napretke koje su postigli, osim tokom užasnog vikenda u Kanadi i kaže da još uvek veruje u njihov projekat. Nakon što je osvojio prve poene u Monaku britanski vozač teško je podneo to što je morao da se povuče 16 krugova pre kraja trke u Montrealu zbog izduvnih problema. Zbog istog problema tu trku je završio i njegov timski kolega Fernando Alonso.

Button nije davao nikakve izgovore za dvostruko odustajanje njegovog tima u Montrealu, ali je rekao je da u obzir mora da se uzme posao koji su obavili uprkos lošim rezultatima.

“ Nikada se ne uzima u obzir ono što smo uradili u garaži, na treninzima, kvalifikacijama ili negde drugde, ukoliko nismo osvojili dobra mesta na trci, zato je teško videti pozitivne stvari kada imate težak šampionat. Tokom proteklih par dana pokušali smo da prevaziđemo neuspehe iz Montreala i već smo usresređeni na sledeću trku. “

“ Ne smemo zaboraviti koliko smo toga postigli. Da, odustajanje oba takmičara nije cilj za koji smo se borili, ali i dalje smo fokusirani na napredak i poboljšanja koja smo sproveli do sada. I dalje je vera u timu velika i svi rade na tome da budemo bolji. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video