Button: „Brzina Mercedesa je zastrašujuća“

Jenson Button nakon vikenda u Brazilu, nazvao je brzinu Mercedesovog bolida zastrašujućom. Tokom trke obojica vozača su ga prestigla za ceo krug.

McLaren privodi kraju prvu godinu sa Hondinim pogonom. Trku na stazi Interlagos završili su sa krugom zaostatka.

“ Nije bilo tako loše, završio sam petnaesti. Za desetim mestom imamo zaostatak od samo 12 sekundi, što je manje nego što smo očekivali. Dok su me vozači Mercedesa, ali i Ferrarija, obilazili, bila je neverovatna njihova brzina u krivinama, a posebno na pravcu. “

Button je bio zadovoljan brzinom njegovog McLarena u krivinama, ali je nedostatak snage u Hondinom motoru u ostalim delovima staze bio presudan za ostvarenu lošu poziciju.

“ Bolid je bio odličan u krivinama. Imao je brzinu i bilo je veoma zanimljivo. Ipak, nemamo nikakve šanse da obiđemo druge vozače. Na startno-ciljnom ravcu u retrovizoru deluju tako daleko, ali u prvoj krivini su već pored vas. Za nas je uspeh što smo Alonso i ja uspeli da završimo trku. U utorak ponovo idemo u fabriku i nadamo se da ćemo pronaći još mesta za napredak. “

Na pitanje da li će ove godine završiti karijeru, odgovorio je – Ne, i dalje uživam u trkama. Ne uživam vozeći se pozadi, ali napredujemo.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video