Auto trke Formula E

Buemi najbrži u Monte Carlu

Proteklog vikenda u Monte Carlu vožena je trka Formule E, a najbolji među vozačima bio je Sebastien Buemi, koji je u trci u kojoj se desio masovni sudar u prvoj krivini, iza sebe ostavio Lucasa di Grassiu.

Vozač e.dams Renoa iskoristio je pol poziciju da postane prvi višestruki pobednik Formule E. On je di Garssiu ostavio 2,154s, dok se na najniže postolje podijuma popeo Nelson Piquet Jr.

Svih 20 bolida je krenulo sa starta, ali problem nastaje na izlasku iz prve krivine, kada smo u odvojenim incidentima videli kako se sudaraju Bruno Senna i Jamie Alguersuari.

Nakon što su se prva trojica odvojili kao vodeća grupa, vozač Audi Sporta Daniel Abt udario je u zid, ostavivši Sennu bez mogućnosti da ga izbegne. Sennina Mahindra je poletela u vazduh nakon udara sa Abtom.

Alguersuari je imao drugi problem, jer je naišao na krivinu punu automobila pa nije imao kuda da prođe. Senna, Abt, Alguersuari, Vitantonio Liuzzi, Loic Duval, Salvador Duran i Jean-Eric Vergne su vozači čiji su bolidi oštećeni i koji nisu imali mogućnost povratka na stazu.

Borba za drugo mesto vodila se tokom cele trke, ali je Buemi pokazao iskustvo i uspeo je da sačuva prvu poziciju. Piquet Jr je iskoristio Fan Boost za dodatnu snagu kako bi uspeo da obiđe erome d’Ambrosia za treće mesto. Međutim d’Ambrosio nije uspeo da sačuva ni četvrtu poziciju, tako da je četvrta pozicija pripala Sam Birdu, dok je d’Ambrosio trku završio na petoj poziciji.

foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video