Auto trke Formula E

Buemi dominira u Urugvaju

Tokom vikenda je vožena trka Formule E u Urugvaju, a Sebastien Buemi je pobedom uspeo da smanji razliku u generalnom plasmanu u odnosu na Lucasa di Garssija. Buemi je Punta del Este ePrix startovao sa pete pozicije.

Buemi je još tokom slobodnih treninga pokazao da njegov e.Dream Renault može da ide brže od ostalih, ali su njegove nade za pobedom opale nakon greške na kvalifikacijama.

Dobar start pomogao mu je da još na početku nadmaši glavnog konkurenta di Grassija, a zatim je u šest krugova uspeo da nadmaši Loica Duvala i Sama Birda i dođe do druge pozicije.

U Urugvaju smo imali zanimljivu trku koju je na kraju, nakon restarta dobio Sebastien Buemi. Njegov najveći konkurent u generalnom plasmanu, Lucas di Garssi završio je trku na drugoj poziciji. Razlika između njih dvojice u generalnom plasmanu sada iznosi samo jedan poen.

Osvajač pol pozicije d’Ambrosio nije uspeo da sačuva prvu poziciju i trku završava na trećoj poziciji, ispred klupskog kolege Duvala. Nicholas Prost je obišao Antonia Felixa da Costu i trku završo na petoj poziciji.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video