Budućnost Formule 1

Uoči okupljanja F1 komisije kako bi razgovarali o tome gde treba da bude F1, zanima nas šta pubika Formule 1 misli o tome. Prošla sezona je još uvek sveža, ali pravac u kom sport ide, može biti značajno određen tokom ovonedeljnih sastanaka komisije.

Kako bi se održao trenutni nivo interesovanja za Formulu 1, timovi i proizvođači će pokušati da se dogovore o pravljenju uzbudljivijih bolida za publiku. O ideji uvođenja 1000 konjskih snaga u F1 priča se i u pitu i van njega. Uglavnom se svi slažu da bi takav bolid sportu podario spektakl, čak iako se troškovi trka povećaju i smanji zarada.

Formula 1 je pretrpela mnogo promena tokom prethodnih godina. Bolidi koji su sada na stazi svakako nisu bolidi za budućnost. Tako se povećavaju šanse za širim krilima, širim gumama i većim felnama, ne bi li bolid ostavio snažniji utisak.

Generalno postoji slaganje da sport mora da ide napred, da su promene potrebne. Međutim, vodeći ljudi timova ne mogu da se slože oko promena koje bi donele dobro F1 sportu. Svakako tu ključnu ulogu igraju interesi vlasnika kao i sponzori.

Prema onome što piše BBC, Toto Wolff je već zatražio da se izvrši istraživanje među navijačima. Njegova ideja je da se pre nego što se krene u bilo kakvo sprovođenje izmena, ljubitelji upoznaju sa tim i kažu šta misle.

Želimo da znamo šta Vi dragi čitaoče mislite o promenama? Da li bolidi treba da imaju više snage? Da li treba bolje da se čuju? Vaše mišljenje ostavite u komentaru ispod.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video