Bruce Anstey osvaja prvu ikada TT Superbike pobedu

Bruce Anstey osvojio je svoju prvu ikada superbike pobedu na Isle of Man TT, iako je Ian Hutchinson viđen kao favorit za osvajanje njegove desete TT pobede.

Hutchinson je na PBM Kawasakiju rano prešao u vođstvo, ali je vozač Valvoline Padgetts Honda bio u mogućnosti da odveze tipičan nastup, povećava svoj tempo iz kruga u krug i ispod karirane zastave prođe sa više od pet sekundi prednosti.

Michael Dunlop vratio se na TT podijum kao trećeplasirani, završavajući priču u kojoj je dramatično na pola nedeljnih treninga prešao sa Milwaukee Yamaha na Buildbase BMW. Međutim, njegova neverovatna priča dobila je još jedan obrt kada je na poslednjem krugu pao u Nook-u i ispao iz trke.

To je obezbedilo James Hillieru impresivan put do podijuma, nakon sustizanja i odlilaženja favorita John McGuinness, dok su vozači Tyco BMW-a William Dunlop i the Penz13.com BMW-a Michael Rutter bili jedini preostali vozači da završe finalni krug, nakon isticanja crvene zastave zbog Dunlopovog pada.

 

 

Foto: iomtt.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video