Brivio komentariše povratak Suzukija u MotoGP

Povratak Suzukija u Grand Prix postaje realnost ovog vikenda kada Japanska fabrika izlazi na stazu sa fabričkim GSX-RR na Gran Premio Generali de la Comunitat Valenciana.

Nastup Randy de Punieta koji će obeležiti povratak fabrike na grid prvi put od trke u Valensiji 2011, nadgledaće stručni i iskusni Davide Brivio.

“Ovo je veliki trenutak za nas, jer smo dugo testirali”, rekao je Brivio. “Čekali smo na ovo. To je samo “wild card” nastup i to je poslednja trka ove godine ali ja sam srećan što idemo u Valensiju i mislim da je ovo nagrada za Randya za veliki posao koji je odradio na ovom projektu”.

“Ovo je kraj naše pripreme i ja sam uzbuđen”, nastavlja Italijan koji je upravljao povratkom Suzukija u MotoGP preko godinu dana. “Ovo je mesto gde zaista počinje nova avantura. Svestan sam da imamo još mnogo posla da odradimo, a tokom ovog vikenda zabeležićemo još mnogo stvari na kojima ćemo raditi preko zime. Ovo je naše prvo poređenje sa našim konkurentima, i jedino u trci možete videti stvarno stanje tako da je ovo važan događaj”.

Povratkom u trke Suzukijev cilj će biti druga pobeda u MotoGP (četvorotaktnoj) eri posle Chris Vermeulen koji je pobedio 2007 na Francuskom Grand Prixu u Le Manu kada su motori imali 800cc. Poslednje pojavljivanje Suzukija na podijumu bilo je 2008 na U.S. Grand Prix sa Loris Capirossi.

“Suzuki ima dugu trkačku istoriju i uzbudljivo je ponovo biti deo toga”, sa uzbuđenjem je komentarisao Brivio. “Svestan sam da je konkurencija veoma jaka i oni su stalno na trkama dok je Suzuki odsustvovao skoro tri sezone, tako da ih moramo sustići i smanjiti jaz i uraditi što je više moguće da dostignemo njihov nivo. Cilj je da budemo u poziciji da se takmičimo sa našim konkurentima što je pre moguće”.

“GSX-RR koji se koristi na trci koristiće se i za testove. Randy će predati motor istih specifikacija Mavericku i Aleixu. Mi ćemo početi naš rad tokom zime i prirpeme za sezonu 2015 na osnovu komentara i povratnih informacija iz prvih krugova sa tim vozačima”.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video