Briatore: Mercedesova prednost je i dalje značajna

Nemački tim je dominirao tokom ove sezone, gde je ponajviše zbog pogonske jedinice uspeo da stigne do svoje nove duple titule. Ipak, ove godine taj uspeh je bio malo teži, jer je Ferrari pružio mnogo jači otpor.

„Mislim da je Mercedesova prednost i dalje nedostižna. Oni su i dalje favoriti. Ne smemo zaboraviti da Mercedesove boje brani Lewis Hamilton koji je veoma snažan, pouzdan i ne propušta šanse. Sve u svemu, za prve rezultate moramo da sačekamo do prve trke.“ izjavio je Flavio Briatore.

On je ujedno iskoristio priliku da prokomentariše Ferrarijeve šanse za 2016. godinu: „Oni su ove sezone bili veliko iznenađenje, odnosno bili su jedini tim koji se stvarno poboljšao. Vettel je odradio sjajan posao, tim je motivisan i za sada sve ide u pravom smeru.“

I pored svega, ovaj Italijan ostao je savetnik Fernanda Alonsa, koji je proveo veoma tešku sezonu sa McLaren-Hondom.

„Mislim da je teško predvideti šta se sve može desiti. Oni su imali ozbiljnih problema, sve je to za njih bilo veliko iznenađenje. McLaren se nada da sve to naredne sezone može mnogo bolje, planiraju veliki korak napred.“

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video