Breen presretan nakon iznenađujućeg postolja!

Craig Breen je priznao da mu je prvo postolje u WRC-u došlo kao veliko iznenađenje tijekom vikenda, posebno jer se reli vozio u Finskoj koji je jedan od najtežih događaja u prvenstvu.

Vozač Abu Dhabi Total World Rally Teama je nastupio tek treći put u Citroenu DS 3, ali nije pokazao nedostatak iskustva.

Govoreći o svom prvom postolju, Breen je rekao:

„Ja nikad ne bih predvidio da će tako brzo doći, pogotovo ovdje u Finskoj, gdje je vjerovatno najteži reli u kalendaru.

To je nešto za što sam mislio da će trebati puno vremena. Upravo zato jer se dogodilo ovako brzo i tako mirno i prirodno, ja sam apsolutno presretan zbog toga“.

Nesreća prije početka relija spriječila je testiranje, ali to ga nije spriječilo da pronađe tempo koji mu je omogućio da se preseli sa petog na treće mjesto.

„Ti postaviš ciljeve, ali je nevjerovatno kako se promijene nastavkom vikenda“, objasnio je Breen.

„Kada sam trebao pritiskati to je bilo tako prirodno. To je bio najveći užitak, fantastičan vikend u reliju i najbolji koji sam imao“.

Breenov uspjeh u Finskoj uzeo je u obzir šef tima Yves Matto koji traži partnera za sljedeću godinu Krisu Meekeu.

„Znali smo da je Breen odvozio jako dobar reli u Poljskoj i bio sam uvjeren da bi mogao biti brz ovdje u Finskoj, ali biti brz i učinkovit je malo teže“, rekao je Matton.

„Mi ćemo morati razmisliti o ovome (budućnost Breena u WRC-u). On mi je pokazao u samo tri relija da je njegov potencijal jako visok.

Ali on još uvijek ima neke relije za odvoziti ove godine, a onda ćemo početi razmišljati o vozačima za sljedeću godinu“.

Video