Brdski šampionat počeo u Kuršumliji

Proteklog vikenda na novoj stazi u Kuršumliji vožena je prva trka brdskog šampionata Srbije, u organizaciji ASK Concord Racing tima, a pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Kuršumlija.

Svega 18 takmičara pojavilo se otvaranju sezone u ovoj disciplini, što nije baš imponzantan broj.

kinez

Klasa 1, svega šest takmičara, na prvoj trci pobedu je odneo Zoran Milisavljević, drugi je bio Nikola Jovanović, dok je treći bio Đorđe Ristić. Druga trka sa nešto više preokreta, opet je do pobede stigao Milisavljević, drugi je bio Đorđe Ristić, dok je do prvog pehara u karijeri došao Jovan Lazarević.

„Staza je super, asfalt drži kako treba, jedini problem je uspon, koji je baš veliki, zahteva da auto bude maximalno sređen i vozač maksimalno skoncentrisan. U subotu sam bio četvrti, bio sam teži 27kg od ostalih u mojoj klasi, a takođe sam i imao problem sa razvodnikom.  Prošla sezona 2014. nam je išla jako loše, zbog lošeg stanja auta, na svakoj trci je dolazilo do toga da se nešto pokvari. Ovo mi je ujedno i prvi pehar koji sam osvojio od kada sam počeo da vozim auto trke. Tačnije, ja sam uzeo tri pehara, a klubski kolega, Đorđe Ristić četiri zbog bodovanja u konkurenciji juniora.Da se zahvalim svojim sponzorima i prijateljima koji su mi dosta pomogli Bagi Transu, Hitachi Construction Mashinery, Milikić auto delovi, Opanak Vr.Banja i Gračac trgovina.“ – izjavio je Lazarević za naš portal.

bekinac

Klasa 2, Hibrid, svega dva automobila, u obe trke slavio je Predrag Lambaša, dok je drugi bio Aleksandar Pantelić, koji je ovog vikenda imao probleme i sa menjačem.

lambasa

E1 klasa do 1400 kubika, Saša Toroman došao je do dvostruke pobede, u prvoj trci drugi kroz cilj prolazi Srđan Jevtić, a treći Slobodan Jakovljević. Drugog dana takmičenja na trci se pojavljuje Dejan Ilić Dženinks, koji drugu trku završava na drugom mestu, a treći do pehara dolazi Jevtić.

trke-2

Klasa 2000N/A, do pobede dolazi u obe trke Aleksa Radojković sa svojim novim autom Hondom Civic Type R, dok su Nebojša Janošević i Vlada Kostić menjali drugo i treće mesto na podijumu u trci jedan i dva.

Klasa SP, takođe svega dva auta, do rekorda staze i pobede stiže Darko Božilović, drugi kroz cilj u prvoj trci prolazi Dejan Čolović, dok u drugoj trci to čini Goran Toroman sa novim autom Citroen Xsarom SP.

toki

Klasa E1 do 2000 kao i klasa Open, sa svega jednim takmičarom Željkom Đunisijevićem, odnosno Draganom Stanojevićem.

foto: novostitop.com / Facebook

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video