Auto trke Brdske trke

Brdska trka Sokobanja 2016

Posle trke na Beranovcu, dupli program, odnosno druga i treća ovosezonska trka brdskog šampionata Srbije voziće se 28. i 29. maja u Sokobanji u organizaciji ASK Marker Racing Team. Staza u dužini 4000 metara, ponovo je u kalendaru od prošle godine, nakon dugo godina pauze. Tim povodom kontaktirali smo prvog čoveka Market Racing Teama, Slavoljuba Jakovljevića kako bi nas što bliže uputio oko svih bitnih informacija oko trke.

„Sve potrebne dozvole su dobijene, sutra i prekosutra se sređuje trava i bankine, a u petak se pere staza od rizle. Neki takmičari su već najavili dolazak u četvrtak da bi trenirali, tj da bi se što bolje upoznali sa stazom. Smeštaja ima dovoljno u banji i kreće se od 600 do 800 dinara po osobi ili apartamani dvokrevetni po 15 eura. Prošle godine bilo je 28 takmičara, a ove godine ide još i Fića Kup, tako da očekujem negde od 35-40 takmičara.“ – istakao je Jakovljević za portal TRKE.rs.

Start prvog treninga u subotu zakazan je za 12:30h, dok je start prve trke u 15 časova. U nedelju program počinje nešto ranije, treninzima od 11:30h, dok je početak druge trke ovog vikenda u 14 časova.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video