Brdska trka Soko Banja – prvi dan

Loši vremenski uslovi, magla i kiša, sačekali su jutros sve takmičare koji su došli na šestu trku šampionata Srbije na brdskim stazama u Soko Banji. Već na treninzima, bilo je malih incidenata i izletanja, srećom bez većih posledica kako po vozače, tako i po njihove automobile.

Mali broj takmičara, svega 23 pojavilo se na startu ovog vikenda. Luka Kotorčević od prvog treninga krenuo je silovito i stigao do prve pobede ove sezone u klasi 1, tj mali N. Jovan Lazarević je kao drugi prošao kroz cilj, dok je Nikola Jovanović, koji je imao lakše izletanje na prvom treningu stigao do trećeg mesta. Poziciju četiri zauzeo je Đorđe Ristić, a peti je Zoran Milisavljević.

U klasi hibrid do pobede je stigao Predrag Lambaša, koji je iza sebe ostavio Viktora Davidovskog, koji se ovoga puta našao i na brdu kako bi skupio bodove koji su mu bitni i za kružne trke. Treće mesto zauzima Danijel Panić, a četvrto Mihajlo Marić.

Klasa 1400N, do ubedljive pobede dolazi Vuk Radenković, pa ovom pobedom titula u ovoj klasi postaje još neizvesnija. Drugi je Miloš Brkić, a treći Lazar Miladinović, koji se posle Yuga oprobao i u Pežou 106.

Dejan Ilić Dženinks vladao je klasom 4 do 1400 kubika E1, pa je došao do pobede ispred Srđana Jevtića, Živote Milića i Slavoljuba Jakovljevića.

Klasa 7, do 2000 kubika, već dobro poznati scenario, Aleksa Radojković stiže do još jedne pobede, dok je na drugom mestu Nebojša Janošević, odnosno na trećem Vlada Kostić.

Dragan Balačkić došao je do pobede u klasi 8, pošto je njegov konkurent Željko Đunisijević imao blago izletanje u drugoj vožnji i time ostao bez plasmana.

U klasi 10, OPEN, preko 2000 kubika jedini takmičar bio je Dragan Stanojević.

 

Sutra je na programu još jedna trka, pa ćemo u večernjim satima imati izveštaj i sa sedme trke ovogodišnjeg šampinata.

foto: Luka Kotorčević FB

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video